Sivut

torstai 7. huhtikuuta 2016

Lisää nenäilyä

Tänään tehtiin lisää nosework-treeniä. Kokeitiin ensimmäistä kertaa sokkona etsimistä, eli edes minä en tiennyt missä hajutarra oli piilossa. Hyvin toimi koiralapsen nenä ja jaksoi etsiä turhautumatta vaikeammatkin piilot.

Huomaa kyllä, kuinka jo parin toiston jälkeen eukalyptus tahtoo leijua koko huoneessa, mikä hankaloittaa etsintää hieman. Samoin täytyy lähteä kumihanskaostoksille, koska haju tarttuu tehokkaasti myös omiin näppeihin tarraa siirtäessä. Huolellisuutta siis tässäkin asiassa.

Ilmaisua en ole vielä hirveästi miettinyt, pallottelen hajulähteen kosketuksen/tuijotuksen ja maahanmenon välillä. Noseworkissä hajut voi olla piilotettuna hyvinkin korkealle, joten siinä mielessä maahanmeno ei välttämättä ole ideaali ilmaisutapa.
Toisekseen maahanmeno tulee todennäköisesti olemaan meillä ilmaisuna pk-jäljellä.

Otin pienen pätkän treenistä videollekin. Videossa näkyy hyvin, kuinka Karma käy heti etsinnän aluksi tarkistamassa vanhat piilot, ennenkuin alkaa tosissaan haistelemaan.
Hajun löydettyä palkkailin muutamia nenäkosketuksia hajulähteeseen, Karma kun mielellään alkaisi kaivamaan tarraa suuhunsa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti